Ainekset
- 2,5 dl cashewpähkinöitä
- n. 1 dl vettä
- 1 rkl agar-agar-jauhetta
- n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sipulijauhetta
- 0,5 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- öljyä voiteluun
Valmistus
-
Liota cashewpähkinöitä kuusi tuntia ja kaada vesi pois. Pane vesi kiehumaan ja lisää agar-agaria vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia, kunnes agar-agar on sulanut.
-
Hienonna pähkinät sauvasekoittimella. Lisää agar-agar-vesi ja muut aineet. Jatka hienontamista, kunnes seos on tasainen. Voitele sopiva vuoka öljyllä ja kaada seos siihen. Pane juusto jääkaappiin 12 tunniksi. Irrota valmis juusto vuoasta.
-
Taikinaan voi halutessaan lisätä yrttejä ja muita mausteita.
Lähde
Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012)