Ainekset
- 2 rkl arrowjuurijauhetta tai maissitärkkelystä
- 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
- 2 prk soijavispiä
- 2 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl tai maun mukaan wasabijauhetta
Valmistus
-
Sekoita arrowjuurijauhe ja osa kauramaidosta keskenään.
-
Mittaa loput aineet wasabijauhetta lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen.
-
Kun seos kiehuu, nosta kattila pois levyltä ja vispaa arrowjuurijauhe-kauramaitoseos sen sekaan.
-
Anna seoksen jäähtyä aluksi esimerkiksi kylmässä vesihauteessa ja siirrä se tämän jälkeen jääkaappiin vähintään tunniksi – mieluiten vaikka yön yli.
-
Mausta jäätelömassa wasabijauheella. Sekoita massaan ensin ihan pieni määrä wasabijauhetta. Jos potkua ei ole riittävästi, lisää sitä. Älä kuitenkaan liioittele, sillä tämän jäätelön ei ole tarkoitus aukaista poskionteloita.
-
Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria