Tarjoile esimerkiksi leivänpäällisenä, falafelien kastikkeena tai dippinä juureksille.
Ainekset
- 1 munakoiso
- 2 rkl tahinia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunanmehua
- suolaa
- 2 rkl öljyä
Valmistus
- Laita halkaistut munakoisot uunipellille ja pistele niitä haarukalla. Paista 200 asteessa 30–45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Jos haluat, voit paahtaa myös valkosipulit: laita kynnet pieneen uuninkestävään astiaan öljyn kera ja paahda niitä n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä valmiita munakoisoja hetki. Kaavi niistä sisus kulhoon ja soseuta. Lisää joukkoon tahini, valkosipulinkynnet, sitruunanmehu sekä öljy. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla. Anna tekeytyä ennen tarjoilua.
Lähde
Vegaia 4/2011