Ainekset
- 1 dl ruokosokerisiirappia (tai muuta siirappia)
- 1 dl sokeria
- 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl neilikkaa
- 0,5 tl kardemummaa
- 0,5 tl maustepippuria
Valmistus
- Mittaa siirappi, sokeri sekä margariini kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
- Yhdistä loput aineet ensin erillisessä kulhossa. Lisää ne tämän jälkeen jäähtyneeseen sokeri-rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Peitä taikina ja anna sen kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään (tai vähintään 6 h).
- Kaulitse taikina pienissä erissä parin millimetrin paksuiseksi levyksi, leikkaa siitä piparimuoteilla pipareita ja paista 200 °C:ssa 4–5 min tai kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi