Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vaaleat piparkakut

Vaaleat piparkakut

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 1 dl ruokosokerisiirappia (tai muuta siirappia)
  • 1 dl sokeria
  • 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 tl maustepippuria

Valmistus

  1. Mittaa siirappi, sokeri sekä margariini kattilaan ja kiehauta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
  2. Yhdistä loput aineet ensin erillisessä kulhossa. Lisää ne tämän jälkeen jäähtyneeseen sokeri-rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Peitä taikina ja anna sen kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään (tai vähintään 6 h).
  4. Kaulitse taikina pienissä erissä parin millimetrin paksuiseksi levyksi, leikkaa siitä piparimuoteilla pipareita ja paista 200 °C:ssa 4–5 min tai kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi