Ainekset
- 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 8 dl soija- tai kauramaitoa
- 2 dl vettä
- 1-2 tl suolaa
- 6-7 porkkanaa
- 2 rkl soijajauhoja
- 0,5 tl muskottipähkinää
- 0,5 tl valkopippuria
- pinnalle korppujauhoja ja margariinia
Valmistus
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suurimot, suola sekä soija- tai kauramaito ja anna kiehua 30-40 minuuttia.
- Keitä porkkanat pehmeiksi ja soseuta ne. Sekoita soijajauhoihin vähän porkkanoiden keitinlientä ja lisää seos porkkanasoseen joukkoon. Sekoita joukkoon mausteet.
- Lisää ohrapuuro porkkanasoseeseen. Kumoa voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoa ja pieniä margariininokareita. Kypsennä 175 asteessa hieman yli tunti.