Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Omena-kookostorttu

Omena-kookostorttu

RuokatyyppiJälkiruoat, Piirakat
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 200 g margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,5 dl soijajauhoja
  • 3 dl vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 2 - 3 omenaa, ohuina viipaleina (noin 4 - 5 dl)
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl rommia
  • 1 dl kookoshiutaleita
Pinnalle
  • 2 rkl kookoshiutaleita

Valmistus

  1. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Sekoita soijajauhot veteen ja vatkaa seos margariinivaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos taikinaan.
  2. Tee täyte. Sekoita ensin fariinisokeri, vaniljasokeri, rommi ja kookoshiutaleet keskenään ja sitten omenalohkot seokseen.
  3. Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle, lisää päälle täyte ja lopuksi levitä loput taikinasta ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle loput kookoshiutaleet. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 70 minuuttia. Jos pinta ruskettuu turhan nopeasti, peitä vuoka foliolla loppupaistamisen ajaksi.