Herkkusuille, jotka eivät kaipaa kuitenkaan liian makeaa herkkua. Tällä ohjeella saat piirakastasi todella muhkean. Tarjoa piirakka lämpimänä ja upota se soija- tai kauravaniljakastikkeeseen.
Ainekset
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl soodaa
- 2 tl kananmunankorviketta esim. No Egg (voit jättää tämän myös huoletta pois)
- 1 dl öljyä
- 1,5 dl maustamatonta soijajugurttia
- ripaus suolaa
Päälle
- 3 nektariinia
- n. 4 rkl mustaviinimarjamehua
- (tähän käy hyvin myös esimerkiksi tuore hedelmämehu tms)
- 2 tl sokeria
- agavesiirappia
Valmistus
-
Sekoita ensin kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää sitten joukkoon öljy ja jugurtti. Kaada taikinaseos voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan.
-
Viipaloi nektariinit, voit halutessasi myös kuoria viipaleet ja lado ne kauniiseen riviin taikinan päälle. Sivele väriä ja kosteutta antavaa marjamehua jokaiselle viipaleelle tasapuolisesti ja ripottele päälle hieman sokeria.
-
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
-
Kun piirakka on uunista ulos, kostuta nektariinit vielä kertaalleen mehulla ja valuta nauhana päälle agavesiirappia.
Lähde
Paula Heinonen, Pidempi korsi