Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Nektariinipiirakka

Nektariinipiirakka

RuokatyyppiJälkiruoat, Piirakat
RuokavalioPähkinätön

Herkkusuille, jotka eivät kaipaa kuitenkaan liian makeaa herkkua. Tällä ohjeella saat piirakastasi todella muhkean. Tarjoa piirakka lämpimänä ja upota se soija- tai kauravaniljakastikkeeseen.

Ainekset

  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl kananmunankorviketta esim. No Egg (voit jättää tämän myös huoletta pois)
  • 1 dl öljyä
  • 1,5 dl maustamatonta soijajugurttia
  • ripaus suolaa
Päälle
  • 3 nektariinia
  • n. 4 rkl mustaviinimarjamehua
  • (tähän käy hyvin myös esimerkiksi tuore hedelmämehu tms)
  • 2 tl sokeria
  • agavesiirappia

Valmistus

  1. Sekoita ensin kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää sitten joukkoon öljy ja jugurtti. Kaada taikinaseos voideltuun piirakka- tai kakkuvuokaan.
  2. Viipaloi nektariinit, voit halutessasi myös kuoria viipaleet ja lado ne kauniiseen riviin taikinan päälle. Sivele väriä ja kosteutta antavaa marjamehua jokaiselle viipaleelle tasapuolisesti ja ripottele päälle hieman sokeria.
  3. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.
  4. Kun piirakka on uunista ulos, kostuta nektariinit vielä kertaalleen mehulla ja valuta nauhana päälle agavesiirappia.

Lähde

Paula Heinonen, Pidempi korsi