Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Paputahna

Paputahna

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Tästä paputahnasta on moneksi. Käytä sitä leivän päälle, dippinä tai meksikolaistyyppisen ruuan kanssa. Ruokahalua herättelevänä alkupalana siihen sopii dipata vaikkapa rapeita ruisleipätikkuja, jotka valmistat paahtamalla ruisleipää ja viipaloimalla sen suikaleiksi.

Ainekset

  • 3 dl isoja valkoisia papuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl appelsiininmehua (tai sitruunan)
  • muutama tippa tabascoa
  • ripaus suolaa ja sokeria (tai loraus agavesiirappia)
  • (1 rkl ravintohiivaa tuomaan juustoista makua)

Valmistus

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja powerit päälle niin, että tuloksena on sileä tahna. Riippuen tahnan käyttötarkoituksesta voit halutessasi säädellä nesteen määrää.

Lähde

Paula Heinonen, Pidempi korsi