Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Bataatti-chili

Bataatti-chili

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 bataatti (n. 450 g)
  • 2 punaista chiliä
  • öljyä
  • 1 tl jeeraa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • n. 5 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 0,5 tl oreganoa
  • 0,5 tl basilikaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta korianteria

Valmistus

  1. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi chilit (siemenet saavat jäädä).
  2. Kuumenna teflonkattilan pohjalla oliiviöljyä, lisää jeera ja sekoita, kunnes mausteinen tuoksu irtoaa. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota hetki.
  3. Lisää kattilaan bataatti, chilit, tomaattimurska ja vesi.
  4. Kun bataatit ovat hiukan pehmenneet, lisää kattilaan pavut, tomaattipyre ja mausteet. Jatka keittämistä, kunnes bataatti on täysin kypsynyt.
  5. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen (maissi)leivän kera.

Lähde

Elina Innanen, Chocochili-blogi