Ainekset
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 dl vettä
- 2,5 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
- 0,5 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 tl vaniljasokeria
Mangokiille
- 2 dl mangomehua
- 0,5 dl hyytelösokeria
- ananaskirsikoita koristeluun
Valmistus
-
Kaada kookosmaito kattilaan. Huuhtele kookosmaitotölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.
-
Kuumenna kookosmaitoseosta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä.
-
Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä vaniljasokeri. Annostele seos laseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
-
Valmista kiille, kun pannacottat ovat jäähtyneet läpikotaisin: kiehauta kattilassa mangomehu ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua vielä 1–2 minuuttia. Kaada varovasti pannacottien päälle ja siirrä taas jääkaappiin kunnes kiille on jähmettynyt.
Lähde
Elina Innanen, Chocochili -blogi