Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Omenasarvet

Omenasarvet

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 5 dl kasvimaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 50 d hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 150 g rasvaa
  • noin 11 dl vehnäjauhoja (osa voi olla grahamjauhoja)
  • täytteeksi omenahilloa tai -sosetta

Valmistus

  1. Sekoita kasvimaitoon hiiva, sokeri, kardemumma, osa jauhoista ja suola. Vatkaa hyvin vispilällä, anna hetken olla, lisää loput jauhot ja rasva. Alusta taikina hyvin ja anna sen nousta.
  2. Kun taikina on noussut, kauli siitä ohut pyöreä levy ja leikkaa taikinapyörän avulla kolmionmallisia paloja. Laita palan ulkoreunaan omenahilloa tai -sosetta, rullaa kohti keskustaa. Nosta sarvet pellille kohoamaan.
  3. Paista uunissa noin 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki: Samasta taikinasta voi tehdä myös monenmuotoisia pullia. Pullat voi koristella vesi-tomusokerikuorrutuksella.