Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hamppupesto

Hamppupesto

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ohje muuntuu hamppuvoiksi, jos levitteeseen lisää 1,25 dl vettä. Yrttimaustetta ei kannata laittaa ainakaan satay-kastikkeen hamppuvoihin. Tuore basilika maistuu kuivattua voimakkaammin.

Ainekset

  • 2 dl hampunsiemeniä
  • 0,75 dl kylmäpuristettua öljyä
  • vajaa 0,5 tl suolaa
  • 1,5 rkl kuivattua basilikaa tai runsaasti tuoretta
  • 2 - 4 valkosipulinkynttä

Valmistus

  1. Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä.
  2. Lisää öljy, basilika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hienonna ainekset sauvasekoittimella.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.