Ohje muuntuu hamppuvoiksi, jos levitteeseen lisää 1,25 dl vettä. Yrttimaustetta ei kannata laittaa ainakaan satay-kastikkeen hamppuvoihin. Tuore basilika maistuu kuivattua voimakkaammin.
Ainekset
- 2 dl hampunsiemeniä
- 0,75 dl kylmäpuristettua öljyä
- vajaa 0,5 tl suolaa
- 1,5 rkl kuivattua basilikaa tai runsaasti tuoretta
- 2 - 4 valkosipulinkynttä
Valmistus
-
Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä.
-
Lisää öljy, basilika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hienonna ainekset sauvasekoittimella.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.