Ainekset
- 150 g margariinia
- 3 dl sokeria
- 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 tl vanilja-aromia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g tummaa suklaata raastettuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,75 tl soodaa
- 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
- 2,5 dl soijamaitoa
Kuorrute
- 50 g margariinia
- 5 rkl vahvaa kahvia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 4 dl tomusokeria
Valmistus
-
Vaahdota ensin margariini ja sokeri ja vatkaa vielä joukkoon soijajogurtti ja vanilja-aromi.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne margariinivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa.
-
Levitä taikina uunivuokaan (esimerkiksi 28x28 cm, niin saat mukavan muhkeita paloja) leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
-
Levitä kuorrute ”kakun” päälle ja ripottele pinnalle vielä hasselpähkinärouhetta (ja raastettua suklaata).
-
Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.
Lähde
Elina Innanen, Chocochili (chocochili.net/2008/11/suklaaruudut)