Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Suklaaruudut / mokkapalat

Suklaaruudut / mokkapalat

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • 150 g margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g tummaa suklaata raastettuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,75 tl soodaa
  • 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
  • 2,5 dl soijamaitoa
Kuorrute
  • 50 g margariinia
  • 5 rkl vahvaa kahvia
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 dl tomusokeria

Valmistus

  1. Vaahdota ensin margariini ja sokeri ja vatkaa vielä joukkoon soijajogurtti ja vanilja-aromi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne margariinivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa.
  3. Levitä taikina uunivuokaan (esimerkiksi 28x28 cm, niin saat mukavan muhkeita paloja) leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Levitä kuorrute ”kakun” päälle ja ripottele pinnalle vielä hasselpähkinärouhetta (ja raastettua suklaata).
  5. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa.

Lähde

Elina Innanen, Chocochili (chocochili.net/2008/11/suklaaruudut)