Ainekset
Pohja
- 200 g digestive- tai kaurakeksejä
- 100 g margariinia sulatettuna
Täyte
- 1 dl vettä
- 1 tl agar-agar-jauhetta
- 5 dl maustamatonta soijajogurttia yön yli valutettuna
- 1 rasia (noin 200 g) maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
- 1 dl tomusokeria
- 2 limetin mehu
- 1 limetin raastettu kuori
Valmistus
-
Soijajogurtin valuttaminen sujuu mukavasti laittamalla jogurtti valumaan paperiseen suodatinpussiin, joka on aseteltu astian päällä olevaan siivilään tai suodatinpussitelineeseen.
-
Sekoita agar-agar-jauhe kattilassa kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen, kunnes jauhe on liuennut veteen, noin 2 - 3 minuuttia. Jäähdytä lieden sivussa täytteen ja pohjan valmistumisen ajan.
-
Murskaa keksit. Ilman koneita se käy helposti laittamalla keksit muovipussiin ja murskaamalla ne kaulimella. Sekoita keksimurut sulatettuun margariiniin ja painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
-
Raasta hyvin pestyn limetin kuoren vihreä osa ja purista kahdesta limetistä mehu. Vatkaa soijatuorejuusto, valutettu jogurtti, limetin kuoriraaste, limetin mehu ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää agar-agarseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
-
Kumoa jogurttitäyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
-
Laita torttu kiinteytymään jääkaappiin vähintään yön ajaksi tai pakasta torttu ja nauti jäätelökakkuna.
Lähde
Yllin kyllin - Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.