Ainekset
- 200 g pakasteherneitä
- 2 dl kaurakermaa (GoGreen tai Oatly)
- 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 0,25 dl vaniljasokeria
- 0,5 dl tomusokeria
- 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliuutetta
- 0,5 dl (noin 15 g) mantelilastuja
- mantelilastuja koristeluun
Valmistus
-
Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelilastut sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi massaksi.
-
Sirottele lopuksi mantelilastut käsin kauhalla sekoittaen, jotta ne eivät mene rikki.
-
Valuta sorbettitaikina pakasterasiaan ja anna jäätyä pakastimessa noin 3 tuntia tai kunnes sorbetin koostumus on mieleinen.
-
Koristele hernesorbetti mantelilastuilla ja tarjoile jälkiruokana.
Lähde
Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.