Ainekset
- keskikokoinen savoijinkaali
- 1 dl soijarouhetta + 3 dl vettä
- öljyä
- 2 dl täysjyväriisiä
- 7 dl vettä
- 1,5 kasvisliemikuutiota
- valkopippuria
- meiramia
- 0,5 - 1 dl siirappia
- pussi mantelirouhetta (80 g)
Valmistus
- Hauduta suikaloitua kaalia öljyssä. Lisää kaalin sekaan soijarouhe, 3 dl vettä ja siirappi. Kaali saa olla pehmeää, mutta sen ei tarvitse olla läpikotaisin kypsää.
- Keitä riisi kasviliemikuutioiden kanssa kypsäksi.
- Sekoita lopuksi kaali, riisi, siirappi, mantelirouhe ja mausteet.
- Paista voidellussa uunivuoassa 175 asteessa vähintään tunti. Laatikon voi jättää 150 asteiseen uuniin pidemmäksikin aikaa hautumaan.
Lähde
Vegaia 3/2008