Maissi-unikkotorttu
Ainekset
- 250 g maissijauhoja
- 100 g rusinoita
- 200 g hienonnettuja unikonsiemeniä
- (vaahtera)siirappia
- kanelia
- hyppysellinen merisuolaa
- mantelia
- kookoshiutaleita
- kasviöljyä
- ripaus merisuolaa
Valmistus
- Keitä maissijauhot kaksinkertaisessa määrässä vettä, johon on lisätty suolaa (halutessasi voit myös käyttää kasvimaitoa). Keitä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen.
- Anna hautua 5-6 minuuttia. Lisää hieman siirappia ja 30 g pestyistä rusinoista.
- Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se unikonsiemenistä, siirapista, kanelista ja lopuista rusinoista tehtyyn seokseen (voit myös lisätä hieman appelsiininkuorta). Laita taikina vuokaan.
- Koristele manteleilla ja kookoshiutaleilla.
Lähde
Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)