Suomalaisittain erikoinen, makea pastaruoka (Diós tészta) Unkarista.
Ainekset
- nauhapastaa
- saksanpähkinärouhetta
- hilloa
- (raakaruokosokeria)
Valmistus
-
Keitä pasta vedessä tai kasvimaidossa.
-
Nauti runsaan saksanpähkinärouheen ja hillon kera.
Mikä tahansa hillo käy, mutta suomalaiseen makuun parhaiten soveltunevat hieman miedommat aprikoosi- ja ruusunmarjahillo. Unkarilaiset simasuut lisäävät joukkoon vielä sokeria, jos sekoitus ei ole tarpeeksi makea. Tätä nopeasti valmistuvaa ruokalajia syövät runsaasti etenkin lapset.
(Vinkki: jos et pidä saksanpähkinästä, voit korvata sen rouhituilla unikonsiemenillä, jolloin ruokalajin nimeksi tulee Mákos tészta).
Lähde
Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)