Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Makea pähkinäpasta

Makea pähkinäpasta

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioPalkokasviton, Soijaton

Suomalaisittain erikoinen, makea pastaruoka (Diós tészta) Unkarista.

Ainekset

  • nauhapastaa
  • saksanpähkinärouhetta
  • hilloa
  • (raakaruokosokeria)

Valmistus

  1. Keitä pasta vedessä tai kasvimaidossa.
  2. Nauti runsaan saksanpähkinärouheen ja hillon kera.
Mikä tahansa hillo käy, mutta suomalaiseen makuun parhaiten soveltunevat hieman miedommat aprikoosi- ja ruusunmarjahillo. Unkarilaiset simasuut lisäävät joukkoon vielä sokeria, jos sekoitus ei ole tarpeeksi makea. Tätä nopeasti valmistuvaa ruokalajia syövät runsaasti etenkin lapset.
(Vinkki: jos et pidä saksanpähkinästä, voit korvata sen rouhituilla unikonsiemenillä, jolloin ruokalajin nimeksi tulee Mákos tészta).

Lähde

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)