Ainekset
- 4 - 6 punajuurta
- 2 - 4 perunaa
- 1 - 2 porkkanaa
- 1 - 2 sipulia
- valkosipulia
- vettä
- olutta
- kasvisten kuullottamiseen ruokaöljyä
Mausteeksi
- 1 - 2 yrttikasvisliemikuutiota
- laakerinlehtiä
- maustepippuria
- ripaus sokeria
Keiton päälle persilja- tai ruohosipulisilppua ja soijajogurttia tai -kermaa
Valmistus
- Raasta kasvikset erittäin karkeaksi raasteeksi tai suikaloi.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Lisää joukkoon kasvikset pienissä erissä ja paahda kevyesti, jotta ne saavat vähän makua. Lorauta välillä joukkoon tilkka olutta.
- Lisää lopuksi sopiva määrä vettä (keitto saa olla aika paksua) ja mausteet.
- Keiton kanssa sopii ruisleipä ja olut.
Lähde
Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)