Makea herkku Sri Lankasta.
Ainekset
- 2 dl kaurakermaa
- 3 dl sokeria
- 2 rkl margariinia (30 ml)
- 2 dl muussattua perunaa
- 2 dl pähkinärouhetta (esim. cashew tai hassel)
- n. 0,5 tl kardemummarouhetta
Valmistus
- Mittaa kerma, sokeri ja margariini kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes seos kestää kuulakokeen: tipauta tippa karamelliseosta kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Jos saat muodostettua sormillasi seoksesta kuulan, on karamelliseos valmista. Jos tippa leviää veteen, ei karkkimassa ole vielä valmista.
- Lisää karkkimassan joukkoon tasaiseksi muussattu peruna. Sekoita hyvin, että seokseen ei jää möykkyjä. Pane kattila takaisin liedelle ja keitä uudelleen kuulana pysyväksi massaksi (kestää luultavasti yli 10 minuuttia). Ota pois liedeltä.
- Lisää joukkoon pähkinärouhe (ei pakollinen) ja kardemumma. Kaada tai lusikoi seos leivinpaperin päälle paksuhkoksi kerrokseksi, tasoita pinta. Malta antaa karkin jäähtyä ja leikkele palasiksi.
Lähde
Päivi Mattila (Vegaia 3/2007)