Ainekset
Kuivat aineosat
- 2.5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (käytimme Myllärin gluteenitonta kaurajauhoa)
- 1 dl tattarijauhoa (käytimme Urtekram tattarijauhoa)
- 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytimme Provena Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita)
- 0.5 dl kookoshiutaleita
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Nestemäiset aineosat
- 0.5 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl kasvimaitoa/vettä
Lisäksi
- 1 dl pähkinöitä karkeaksi rouhittuna
- 1 dl kuivahedelmiä (esim. mulperia, rusinoita tai karpaloita)
Valmistus
- Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki nestemäiset ainekset.
- Kaada nestemäiset ainekset kuivien aineksien joukkoon ja sekoita.
- Lisää sekaan pähkinät ja kuivahedelmät.
- Kaada seos uunivuokaan (n. 23cm x 33 cm) ja paista 180 asteisessa uunissa n. 20-25 min.
- Kun keksipohja on jäähtynyt leikkaa se neliöiksi.