Toffeevanukasta ja banaania samassa piirakassa? Kyllä kiitos!
Ainekset
Piirakkataikina
- 6,25 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 250 g margariinia
- 6 rkl kylmää vettä
- 1 tl omenaviinietikkaa
Vanukas
- 3 dl kookosmaitoa
- 0,75 dl muscovadosokeria
- 0,75 dl ruokosokeria
- 0,75 dl maustamatonta soijamaitoa
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 0,5 tl vaniljaa
- ripaus suolaa
- 3 kypsää banaania
Valmistus
Taikina:
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri keskenään isossa kulhossa.
- Lisää margariini jauhoihin nyppien.
- Sekoita 4 rkl vettä omenaviinietikan kanssa. Lisää neste ruokalusikallinen kerrallaan taikinan sekaan sekoittaen joka lusikallisen jälkeen. Vaivaa taikinaa ja lisää vettä, kunnes taikina pysyy kasassa. Kaikkea nestettä ei välttämättä tarvita.
- Jaa taikina kahtia, pyörittele palloiksi ja litistä levyiksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.
- Paista toinen piirakkapohja noin 23 cm piirakkavuoassa 180 asteessa 10 minuuttia. Toisen voi pakastaa tulevaa tarvetta varten.
Täyte:
- Kiehauta kookosmaito ja sokeri ja anna kiehua pienellä lämmöllä 35-40 minuuttia. Sekoittele välillä, kunnes sekoitus on karamellinväristä ja hieman sakeutunutta.
- Sekoita soijamaito ja tärkkelys keskenään. Lisää ne kookoskeitokseen tasaisena norona. Jatka sekoittamista ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa muistuttaa kermatoffeevanukasta. Lisää vanilja, margariini sekä suola ja ota pois lämmöltä.
- Kuori banaanit ja paloittele haluamallasi tavalla.
- Levitä ohut kerros vanukasta piirakkapohjalle ja lisää puolet banaaneista. Lisää banaanien päälle taas vanukasta ja sitten loput banaanit. Levitä vielä loput vanukkaasta päällimmäiseksi ja tasoita.
- Peitä piirakka kelmulla ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos haluat kiinteämmän piirakan, pidä se yön yli kylmässä.
Huom! Laiska kokki voi käyttää myös Go Greenin vispiä, vispata sen ja levittää tasaisesti piirakan päälle otettuaan sen kylmästä.
Lähde
Vegan pie in the sky. Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero. Da Capo Lifelong Books, 2011