Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 bataatti (n. 450 g)
- 2 punaista chiliä
- öljyä
- 1 tl jeeraa
- 500 g tomaattimurskaa
- n. 5 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk kidneypapuja
- 0,5 tl oreganoa
- 0,5 tl basilikaa
- 0,5 tl paprikajauhetta
- suolaa, mustapippuria
- tuoretta korianteria
Valmistus
- Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi chilit (siemenet saavat jäädä).
- Kuumenna teflonkattilan pohjalla oliiviöljyä, lisää jeera ja sekoita, kunnes mausteinen tuoksu irtoaa. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää kattilaan bataatti, chilit, tomaattimurska ja vesi.
- Kun bataatit ovat hiukan pehmenneet, lisää kattilaan pavut, tomaattipyre ja mausteet. Jatka keittämistä, kunnes bataatti on täysin kypsynyt.
- Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen (maissi)leivän kera.
Lähde
Elina Innanen, Chocochili-blogi