Ainekset
- 1 sipuli
 - 2 valkosipulinkynttä
 - 1 bataatti (n. 450 g)
 - 2 punaista chiliä
 - öljyä
 - 1 tl jeeraa
 - 500 g tomaattimurskaa
 - n. 5 dl vettä
 - 1 rkl tomaattipyreetä
 - 1 tlk kidneypapuja
 - 0,5 tl oreganoa
 - 0,5 tl basilikaa
 - 0,5 tl paprikajauhetta
 - suolaa, mustapippuria
 - tuoretta korianteria
 
Valmistus
- Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi chilit (siemenet saavat jäädä).
 - Kuumenna teflonkattilan pohjalla oliiviöljyä, lisää jeera ja sekoita, kunnes mausteinen tuoksu irtoaa. Lisää kattilaan sipulit ja kuullota hetki.
 - Lisää kattilaan bataatti, chilit, tomaattimurska ja vesi.
 - Kun bataatit ovat hiukan pehmenneet, lisää kattilaan pavut, tomaattipyre ja mausteet. Jatka keittämistä, kunnes bataatti on täysin kypsynyt.
 - Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja tarjoa tuoreen (maissi)leivän kera.
 
Lähde
Elina Innanen, Chocochili-blogi


