Borsch-keitto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 4 – 6 punajuurta
  • 2 – 4 perunaa
  • 1 – 2 porkkanaa
  • 1 – 2 sipulia
  • valkosipulia
  • vettä
  • olutta
  • kasvisten kuullottamiseen ruokaöljyä
Mausteeksi
  • 1 – 2 yrttikasvisliemikuutiota
  • laakerinlehtiä
  • maustepippuria
  • ripaus sokeria
Keiton päälle persilja- tai ruohosipulisilppua ja soijajogurttia tai -kermaa

Valmistus

  1. Raasta kasvikset erittäin karkeaksi raasteeksi tai suikaloi.
  2. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Lisää joukkoon kasvikset pienissä erissä ja paahda kevyesti, jotta ne saavat vähän makua. Lorauta välillä joukkoon tilkka olutta.
  3. Lisää lopuksi sopiva määrä vettä (keitto saa olla aika paksua) ja mausteet.
  4. Keiton kanssa sopii ruisleipä ja olut.
Lähde:

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.