Mukava suolainen ja mausteinen snack kotimaisesta herneestä.
Ainekset
- 250 g (3 dl) kuivattuja herneitä
- 1 dl rypsiöljyä
- 0,75 dl ruis- tai grahamjauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 3 rkl sinappia
- 1 rkl chilijauhetta + 1 rkl vettä (tai 2 rkl tabascoa)
- 4 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna tai 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl kuivattua persiljaa tai meiramia
Valmistus
-
Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
-
Sekoita kaikki ainekset herneiden joukkoon.
-
Levitä herneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda herneitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Seuraa herneiden paistumista – ne palavat helposti.
-
Anna chiliherneiden jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile leffaillan naposteluherkkuna. Säilytä chiliherneitä hyvinhengittävässä astiassa huoneenlämmössä.
Lähde
Herne rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008