Chiliherneet

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 250 g (3 dl) kuivattuja herneitä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl ruis- tai grahamjauhoja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl chilijauhetta + 1 rkl vettä (tai 2 rkl tabascoa)
  • 4 tl suolaa
  • 
2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna tai 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl kuivattua persiljaa tai meiramia

Mukava suolainen ja mausteinen snack kotimaisesta herneestä.

Valmistus

  1. Liota herneitä kylmässä vedessä vähintään 8 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Sekoita kaikki ainekset herneiden joukkoon.
  3. Levitä herneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda herneitä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Seuraa herneiden paistumista – ne palavat helposti.
  4. Anna chiliherneiden jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile leffaillan naposteluherkkuna. Säilytä chiliherneitä hyvinhengittävässä astiassa huoneenlämmössä.
Lähde:

Herne rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.