Gluteenittomat mustapapubrowniet mantelijauhoon

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 5 dl mustapapuja
  • 4 rkl omenasosetta (makeuttamaton)
  • 3,75 dl mantelijauhoa
  • 3 rkl öljyä (melkein mikä vain normaali öljy käy)
  • 5 dl sokeria (esim. ruoko, kookos, palmu tai ihan vain valkoinen)
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • 2 tl minttuaromia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl tummaa kaakaota
  • päälle maidotonta tummaa suklaata pieninä paloina

Mantelijauhoilla ja mustapavuilla saadaan brownieihin erilaista herkullista makua kuin vehnäjauhoilla. Nämä browniet ovat myös hieman terveellisempiä kuin perinteiset versiot.

Valmistus

  1. Kaikki monitoimikoneeseen ja tasaiseksi massaksi. Saattaa onnistua myös sauvasekoittimella, papujen pitää olla täysin muussattuja.
  2. Sitten koko hoito vuokaan, 175 asteeseen noin 40—50 minuutin ajaksi, kunnes pinta joustaa ja tikkuun jää vain hieman kosteaa taikinaa. Kakku kannattaa siis jättää hieman kosteaksi keskeltä, jotta siitä tulisi mahdollisimman tahmainen.
  3. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Kakkuun tulee ihana rapea karamellisoitunut pinta.
Lähde:

Sanna Hiltunen, vegaanikokki. www.sydammella.com

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.