Maistuis varmaan sullekin?
Ainekset
- 50 g vegaanista leivontamargariinia
- 0,75 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl puolikarkeaa speltti- tai vehnäjauhoa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 dl paahdettuja hampunsiemeniä
- noin 0,5 dl vettä
Valmistus
-
Sulata margariini, anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva, sekoita tasaiseksi. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat pyöritettyä taikinasta pallon. Tarvittavan veden määrä vaihtelee jauhojen karkeuden mukaan.
-
Rullaa taikina leivinpaperin päällä pötköksi ja leikkaa siitä 1 cm paksuisia viipaleita. Paina viipaleet kostutetulla haarukalla litteiksi.
-
Paista 200 asteessa keskitasolla 10 - 15 minuuttia. Paista noin vartti, jos haluat perinteisiä kovia keksejä. Nosta keksit ritilätason päälle leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.