Hamppu-kaakaokeksit

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 50 g vegaanista leivontamargariinia
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl puolikarkeaa speltti- tai vehnäjauhoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 dl paahdettuja hampunsiemeniä
  • noin 0,5 dl vettä

Maistuis varmaan sullekin?

Valmistus

  1. Sulata margariini, anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva, sekoita tasaiseksi. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes saat pyöritettyä taikinasta pallon. Tarvittavan veden määrä vaihtelee jauhojen karkeuden mukaan.
  2. Rullaa taikina leivinpaperin päällä pötköksi ja leikkaa siitä 1 cm paksuisia viipaleita. Paina viipaleet kostutetulla haarukalla litteiksi.
  3. Paista 200 asteessa keskitasolla 10 – 15 minuuttia. Paista noin vartti, jos haluat perinteisiä kovia keksejä. Nosta keksit ritilätason päälle leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.