Pehmeä keitto on hyvää jäähtyneenäkin. Tarjoa leivän kera. Ellei kurpitsaa ole saatavilla, voi sen korvata porkkanoilla.
Ainekset
- 600 g talvikurpitsaa
- 300 g maa-artisokkia (n. 4 kpl)
- 6 dl vettä
- 0,5 tl inkiväärijauhetta
- hieman lipstikkaa (1 tl)
- n. 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä & 0,5 dl vettä
- 1 tl kuivattua rakuunaa
Valmistus
-
Kuori talvikurpitsa ja maa-artisokat, paloittele. Keitä kypsiksi yhdessä inkiväärijauheen ja lipstikan ja suolan kanssa.
-
Valmista keittämisen aikana hamppukerma: jauha hampunsiemenet ja vesi sauvasekoittimella.
-
Kaada suurin osa keitinliemestä kippoon. Soseuta keitto. Lisää keitinliemi, hamppukerma ja rakuuna.
-
Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.