Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hamppu-maa-artisokkasosekeitto

Hamppu-maa-artisokkasosekeitto

RuokatyyppiKeitot
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Pehmeä keitto on hyvää jäähtyneenäkin. Tarjoa leivän kera. Ellei kurpitsaa ole saatavilla, voi sen korvata porkkanoilla.

Ainekset

  • 600 g talvikurpitsaa
  • 300 g maa-artisokkia (n. 4 kpl)
  • 6 dl vettä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • hieman lipstikkaa (1 tl)
  • n. 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä & 0,5 dl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Valmistus

  1. Kuori talvikurpitsa ja maa-artisokat, paloittele. Keitä kypsiksi yhdessä inkiväärijauheen ja lipstikan ja suolan kanssa.
  2. Valmista keittämisen aikana hamppukerma: jauha hampunsiemenet ja vesi sauvasekoittimella.
  3. Kaada suurin osa keitinliemestä kippoon. Soseuta keitto. Lisää keitinliemi, hamppukerma ja rakuuna.
  4. Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.