Mikäli haluat keveämmän välipalan, voit tehdä hamppusorbettia jättämällä kauravalmisteen pois tai korvaamalla sen Yosalla.
Ainekset
- 2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
- 2 dl vettä
- 2 dl (vaahtoutuvaa) kaurakermaa tai -vaniljakastiketta
- 200 g (4 dl) mansikoita tai muita marjoja
- (sokeria)
Valmistus
-
Jauha hampunsiemenet ja vesi kermaksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kauravalmiste. Sekoita ainekset keskenään. Maista, kaipaatko sokerilisää.
-
Pakasta. Sekoita pari kertaa pakastamisen aikana, jotta jäätelöstä ei tulisi kiteistä ja että lopputulos olisi kuohkea. Jäätelö on valmista noin 3 - 6 tunnin kuluttua käyttämäsi astian syvyydestä riippuen. Pikajätskiä saat jääpalarasiassa pakastamalla. Nosta rasia huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.