Hamppujäätelö

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl (vaahtoutuvaa) kaurakermaa tai -vaniljakastiketta
  • 200 g (4 dl) mansikoita tai muita marjoja
  • (sokeria)

Mikäli haluat keveämmän välipalan, voit tehdä hamppusorbettia jättämällä kauravalmisteen pois tai korvaamalla sen Yosalla.

Valmistus

  1. Jauha hampunsiemenet ja vesi kermaksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kauravalmiste. Sekoita ainekset keskenään. Maista, kaipaatko sokerilisää.
  2. Pakasta. Sekoita pari kertaa pakastamisen aikana, jotta jäätelöstä ei tulisi kiteistä ja että lopputulos olisi kuohkea. Jäätelö on valmista noin 3 – 6 tunnin kuluttua käyttämäsi astian syvyydestä riippuen. Pikajätskiä saat jääpalarasiassa pakastamalla. Nosta rasia huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.