Hamppupesto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2 dl hampunsiemeniä
  • 0,75 dl kylmäpuristettua öljyä
  • vajaa 0,5 tl suolaa
  • 1,5 rkl kuivattua basilikaa tai runsaasti tuoretta
  • 2 – 4 valkosipulinkynttä

Ohje muuntuu hamppuvoiksi, jos levitteeseen lisää 1,25 dl vettä. Yrttimaustetta ei kannata laittaa ainakaan satay-kastikkeen hamppuvoihin. Tuore basilika maistuu kuivattua voimakkaammin.

Valmistus

  1. Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä.
  2. Lisää öljy, basilika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hienonna ainekset sauvasekoittimella.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.