Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Herne-basilikakeitto

Herne-basilikakeitto

RuokatyyppiKeitot
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 400 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 25 g basilikan lehtiä
  • 1,5 tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • mustapippuria, kuivayrttejä (timjami, meirami, rosmariini)

Valmistus

  1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut sipulit, porkkanat ja valkosipulit. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  2. Lisää herneet, vesi ja mausteet. Kiehauta ja soseuta keitto.