Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Herne-hamppulevite

Herne-hamppulevite

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Hamppumaidon teossa syntyvää murskaa tai valmista hamppurouhetta voi käyttää leipälevitteiden aineksena.

Ainekset

  • 4 dl keitettyjä herneitä tai vihreitä linssejä
  • 1 dl hamppurouhetta
  • 2 - 3 valkosipulinkynttä
  • n. 1 rkl soijakastiketta tai hieman suolaa
  • 1 - 2 rkl hamppu- tai rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa ja basilikaa tai molempia runsaasti tuoreena
  • tarvittaessa vettä

Valmistus

  1. Jauha ainekset keskenään.
  2. Lisää vettä, niin että seos levittyy helposti leivälle.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.