Herne-hamppulevite

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 4 dl keitettyjä herneitä tai vihreitä linssejä
  • 1 dl hamppurouhetta
  • 2 – 3 valkosipulinkynttä
  • n. 1 rkl soijakastiketta tai hieman suolaa
  • 1 – 2 rkl hamppu- tai rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa ja basilikaa tai molempia runsaasti tuoreena
  • tarvittaessa vettä

Hamppumaidon teossa syntyvää murskaa tai valmista hamppurouhetta voi käyttää leipälevitteiden aineksena.

Valmistus

  1. Jauha ainekset keskenään.
  2. Lisää vettä, niin että seos levittyy helposti leivälle.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.