Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Herne-perunasoselaatikko

Herne-perunasoselaatikko

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 5 dl keitettyjä herneitä
  • 4,5 dl vettä
  • 700 g jauhoisia perunoita
  • 1,5 dl soija- tai muuta kasvimaitoa
  • reilu nokare margariinia tai öljyä
  • 1 sipuli
  • 3 tl basilikaa
  • 2 tl persiljaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa

Valmistus

  1. Pilko perunat ja keitä ne kypsiksi vähässä vedessä. Soseuta perunat margariinin ja kasvimaidon kanssa. Lisää suolaa maun mukaan.
  2. Ota pannu tai toinen kattila. Kuullota sipuli ja korianteri öljyssä. Lisää herneet. Anna seoksen kiehahtaa ja madalla lämpöä. Keitä hetki kannen alla. Lisää lopuksi yrttimausteet ja suola.
  3. Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet perunasoseesta, sitten herneseos ja lopuksi loput perunasoseet. Lisää pinnalle muutama nokare margariinia tai öljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.