Ainekset
- 2 pkt herne-tempehiä
- 2 pientä sipulia
- 2 pientä porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 dl kaurakermaa
- 5 tl garam masala -mausteseosta
- 2 tl mustapippuria
- 1 tl cayennepippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- jasmiiniriisiä
Valmistus
- Leikkaa herne-tempeh ohuehkoiksi, suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Huomaa, että jos tempeh-palat ovat liian paksuja, ne eivät paistu sisältä kunnolla.
- Paista herne-tempeh -levyt paistinpannulla rypsiöljyssä molemmin puolin.
- Mausta herne-tempeh suolalla ja siirrä se sivuun odottamaan myöhempää vaihetta.
- Paloittele sipulit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja paprika.
- Paista vihanneksia pannulla siten, että sipulit ja porkkanat paistuvat hieman kauemmin kuin valkosipulinkynnet ja paprika.
- Lisää pannulle kaurakerma, mausteet ja paistetut herne-tempeh –palat.
- Kuumenna curryä vielä hieman ennen tarjoilua.
- Tarjoile jasmiiniriisin kera.
Lähde
Jere Nieminen (Vegaia 2/2012)