Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hernesorbetti

Hernesorbetti

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioSoijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 dl kaurakermaa (GoGreen tai Oatly)
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 0,25 dl vaniljasokeria
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliuutetta
  • 0,5 dl (noin 15 g) mantelilastuja
  • mantelilastuja koristeluun

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelilastut sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi massaksi.
  2. Sirottele lopuksi mantelilastut käsin kauhalla sekoittaen, jotta ne eivät mene rikki.
  3. Valuta sorbettitaikina pakasterasiaan ja anna jäätyä pakastimessa noin 3 tuntia tai kunnes sorbetin koostumus on mieleinen.
  4. Koristele hernesorbetti mantelilastuilla ja tarjoile jälkiruokana.

Lähde

Herne rokkaa - Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.