Hernesorbetti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 200 g pakasteherneitä
  • 2 dl kaurakermaa (GoGreen tai Oatly)
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 0,25 dl vaniljasokeria
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa manteliuutetta
  • 0,5 dl (noin 15 g) mantelilastuja
  • mantelilastuja koristeluun

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset paitsi mantelilastut sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi massaksi.
  2. Sirottele lopuksi mantelilastut käsin kauhalla sekoittaen, jotta ne eivät mene rikki.
  3. Valuta sorbettitaikina pakasterasiaan ja anna jäätyä pakastimessa noin 3 tuntia tai kunnes sorbetin koostumus on mieleinen.
  4. Koristele hernesorbetti mantelilastuilla ja tarjoile jälkiruokana.
Lähde:

Herne rokkaa – Herneruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni, 2008.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.