Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Honeycomb-makeiset

Honeycomb-makeiset

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

 • 1 rkl ruokasoodaa
 • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
 • 2 dl sokeria
 • 1 dl glukoosisiirappia*
 • 0,5 dl vettä
 • 1/8 tl suolaa
 • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

Valmistus

 1. Levitä leivinpaperi n. 20 x 20 -senttiseen vuokaan tai korkeahkolaitaiselle lautaselle.
 2. Mittaa ruokasooda valmiiksi ja varmista, että siinä ei ole paakkuja. Tarvitset ruokasoodan vasta ihan lopuksi.
 3. Mittaa margariini, sokeri, glukoosisiirappi, vesi, suola ja vaniljajauhe isoon kattilaan ja laita levy päälle. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen ja vähennä sitten lämpötila kahteen kolmasosaan eli jos lietesi lämpötila on 1–12, valitse teho 8.
 4. Keitä seosta 10 minuuttia koko ajan sekoitellen. (Laske aika siitä hetkestä lähtien, kun seos kiehuu.) Seoksesta tulee keittämisen aikana selvästi paksumpaa.
 5. Nosta kattila pois levyltä. Kaada ruokasooda massan sekaan ja sekoita nopeasti. Ruokasoodan vaikutuksesta massa alkaa kuohua.
 6. Kaada massa leivinpaperin päälle ja tasoita nopeasti. Massa kuohuu jonkin verran vielä tässä vaiheessa. Tarkoitus on, että ruokasoodan muodostamat kuplat jäävät massan jähmettyessä jumiin massan sisälle, eivätkä pääse karkaamaan, joten anna massan kovettua rauhassa ainakin puoli tuntia.
 7. Leikkaa massa terävällä veitsellä suupaloiksi ja anna palojen jäähtyä täysin.
Säilytä kuivassa paikassa. Omat honey combini eivät ole erityisen tarttuvaisia toisiinsa nähden, mutta varmuuden vuoksi ne kannattaa säilyttää leivinpaperin päällä mieluiten mahdollisimman vähän päälletysten.
* Glukoosisiirappia valmistaa Dansukker ja sitä voi ostaa hyvin monista perusruokakaupoista. Se löytyy sokeriosastolta muiden siirappien luota. Glukoosisiirappi on tälle ohjeelle tosi olennainen ainesosa elastisuutensa vuoksi, joten en suosittele kokeilemaan tätä ohjetta muilla siirapeilla.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi