Ainekset
- 2 kg jauhoisia perunoita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 0,75 l soija- tai kauramaitoa
- 2 tl suolaa
- 3 rkl margariinia
- siirappia maun mukaan
Valmistus
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori ne niin kuumina kuin mahdollista.
- Soseuta perunat ja se koita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen imeltyä lämpimässä paikassa vähintään 2-3 h tai yön yli.
- Lisää imeltyneeseen seokseen soija- tai kauramaito, suola ja rasva. Sekoita hyvin. Seos on tässä vaiheessa melko juoksevaa. Maista ja lisää siirappia maun mukaan.
- Kaada seos kahteen voideltuun uuni vuokaan. Älä täytä vuokia täyteen, sillä laatikko kiehuu kypsyessään voimakkaasti. Paista 150 asteessa n. 2 tuntia.