Ainekset
Pullataikina
- 2,5 dl vettä (tai kaura- tai soijamaitoa)
- 25 g tuorehiivaa (tai yksi kuivahiivapussi)
- 0,75 dl sokeria
- 75 g maidotonta kasvimargariinia (esim. Keiju Laktoositon 70 %)
- 7–8 dl vehnäjauhoja
Adukipaputäyte
- 1 dl kuivia adukipapuja
- 2 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 0,25 tl suolaa
- vettä liottamiseen ja keittämiseen
Valmistus
Adukipaputäyte
- Liota papuja vedessä noin kahdeksan tuntia tai yön yli.
- Keitä huuhdeltuja papuja noin yksi tunti. Kuori veden päälle ilmestyvä vaahto pois. Huuhtele pavut.
- Pane pavut takaisin kattilaan ja lisää vettä niin, että pavut peittyvät. Keitä papuja, kunnes ne ovat pehmeää mössöä eli noin yksi tunti.
- Lisää sokeri. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seos on paksua tahnaa eli noin 30–45 minuuttia.
- Jäähdytä tahna hyvin.
Pullat
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sokeri.
- Lisää jauhoja vaivaamalla ne vähitellen sekaan. Vaivaa pehmeä margariini taikinaan.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
- Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia, litistä ne ja laita keskelle paputahnaa. Taita reunat niin, että paputahna jää taikinan sisälle. Pyöritä pullaa käsissä niin, että siitä tulee pyöreä.
- Kohota pullat hyvin.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 5–10 minuuttia.
Lähde
Vegaia 3/2012