Ainekset
- noin kilo ohutkuorisia pieniä perunoita (tai isompia puoliksi tai neljään osaan leikattuina)
- 1 sitruuna
- 1 rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua rosmariinia
- 3 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- paprikajauhetta
- (pinjansiemeniä)
Valmistus
- Kaada uunivuokaan oliiviöljyä. Raasta sitruunan kuori öljyn joukkoon ja lisää vuokaan myös raastamasi sitruunan mehu. Purista joukkoon myös valkosipuli ja lisää loput mausteista.
- Kaada hyvin pesemäsi perunat vuokaan ja kierittele niitä niin, että ne ovat kauttaaltaan öljyisiä. Tarvittaessa lisää vielä hiukan öljyä perunoiden päälle.
- Paista 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele välillä perunoita. Paistoaika vaihtelee riippuen perunoiden koosta.
- Kun perunat ovat jo kypsiä, ripottele joukkoon pinjansiemenet ja paista vielä viisi minuuttia.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)