Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Lämmin juuressalaatti

Lämmin juuressalaatti

RuokatyyppiSalaatit
RuokavalioGluteeniton, Vehnätön

Ainekset

  • 4-5 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 4 punajuurta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 0,5 dl tuoretta minttua
  • 0,5 dl lehtipersiljaa
  • 1 annos vegetonnikalaa (katso ohje esim. täältä)
  • 1 dl saksanpähkinöitä
Kastike
  • 1 rkl rusinoita
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 0,5-0,75 dl oliiviöljyä
  • 5 basilikanlehteä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistus

  1. Kuori juurekset ja leikkaa tasakokoisiksi, pienehköiksi paloiksi. Laita uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Ripottele valmiiden juuresten päälle agavesiirappi ja hienonnetut yrtit.
  3. Tee kastike. Liota rusinoita kuumassa vedessä noin 5 min. Hienonna rusinat ja kaprikset. Viipaloi valkosipulikynsi ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
  4. Kaada kastike juuresten päälle ja sekoita nostellen.
  5. Lisää salaatin päälle vegetonnikala ja rouhittua saksanpähkinää.

Lähde

Sari Harjajärvi