Lanttulaatikko

Ainekset

  • 1 kg lanttua
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 rkl siirappia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 2,5 dl lantun keitinlientä
  • 2 d soija- tai kaurakermaa

Valmistus

  1. Kuori lantut, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.
  2. Survo lantut tehosekoittimella tai survimella. Sekoita survokseen kermassa turvotetut korppujauhot. Lisää siirappi ja mausteet sekä nestettä niin, että seoksesta tulee juoksevaa.
  3. Kaada seos voideltuun vuokaan. Koristele pinta lusikanpainalluksin ja ripottele päälle korppujauhoja. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia.
Viinisuositus:

La Mirada (punaviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.

Valikko

Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki

[email protected]