Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Lätyt (tai letut)

Lätyt (tai letut)

RuokatyyppiJälkiruoat
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 2 dl kasvimaitoa (esimerkiksi kaurajuomaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vissyä
  • vegaanista margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot kasvimaidon joukkoon. Lisää viimeisenä vissy.
  2. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
  3. Tarjoile heti esimerkiksi tuoreiden marjojen, hillon, kaurajäätelön tai kauravispin kera.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi