Lätyt (tai letut)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2 dl kasvimaitoa (esimerkiksi kaurajuomaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vissyä
  • vegaanista margariinia tai rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot kasvimaidon joukkoon. Lisää viimeisenä vissy.
  2. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lättytaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lättytaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lätty ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta.
  3. Tarjoile heti esimerkiksi tuoreiden marjojen, hillon, kaurajäätelön tai kauravispin kera.
Lähde:

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.