Linssien sijaan voit kokeilla reseptiä myös kotimaisilla yön yli lionneilla herneillä, jolloin keittoaika pitenee ainakin tuntiin.
Ainekset
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1-3 tuoretta chiliä, siemenet poistettuna
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
- 8 dl vettä
- 2 dl kookosmaitoa
- puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehu
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- suolaa (tai kasvisliemijauhetta)
- pippuria
- tuoretta korianteria
- (soijajogurttia)
Valmistus
- Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää murskattu inkivääri, chili ja mausteet. Kuullota vielä hiukan aikaa.
- Lisää vesi omenanpalat ja linssit ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
- Keittämisen loppuvaiheessa lisää kookosmaito ja anna keiton lämmetä uudestaan.
- Lisää lopuksi sitruunamehu ja pähkinävoi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Ripottele tarjoillessa keiton päälle (soijajogurttiin sekoitettua) tuoretta korianteria.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)