Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Linssi-maapähkinäkeitto

Linssi-maapähkinäkeitto

RuokatyyppiKeitot
RuokavalioGluteeniton, Soijaton, Vehnätön

Linssien sijaan voit kokeilla reseptiä myös kotimaisilla yön yli lionneilla herneillä, jolloin keittoaika pitenee ainakin tuntiin.

Ainekset

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1-3 tuoretta chiliä, siemenet poistettuna
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 omena kuorittuna ja paloiteltuna
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • puolikkaan tai kokonaisen sitruunan mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • suolaa (tai kasvisliemijauhetta)
  • pippuria
  • tuoretta korianteria
  • (soijajogurttia)

Valmistus

  1. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää murskattu inkivääri, chili ja mausteet. Kuullota vielä hiukan aikaa.
  2. Lisää vesi omenanpalat ja linssit ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  3. Keittämisen loppuvaiheessa lisää kookosmaito ja anna keiton lämmetä uudestaan.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja pähkinävoi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  5. Ripottele tarjoillessa keiton päälle (soijajogurttiin sekoitettua) tuoretta korianteria.

Lähde

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)