Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Linssikeitto

Linssikeitto

RuokatyyppiKeitot
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 l vettä (tai osa kookosmaitoa)
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 sipulia
  • 7 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 300 g kukkakaalia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (70 g) tomaattisosetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 2 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistus

  1. Hienonna sipulit. Paloittele porkkanat ohuiksi tikuiksi, perunat kuutioiksi ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Huuhtele linssit.
  3. Hauduta tavallisia sipuleita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi, linssit, kasvikset, kasvisliemikuutio, valkosipuli ja tomaattisose.
  4. Anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia tai kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää mausteet.
Halutessasi voit jättää keitosta perunat, porkkanat ja kukkakaalin pois. Keitto on silti ruokaisa. Voit myös korvata osan vedestä kookosmaidolla.